oproep aan zelfbouwers

Oproep aan zelfbouwers voor DvdRa 2019

De VERON evenementencommissie, maar vooral de bezoekers van de Dag voor de Radioamateur, stellen het zeer op prijs als er meer en ook andere deelnemers, hun zelfbouw projecten willen demonstreren. Daarom doet de commissie een oproep aan zelfbouwers om zich op te geven voor deelname aan dit jaarlijkse evenement.

Er staan enkele voordelen tegenover. De deelname is kosteloos, entree en parkeerkosten zijn vrij, deelnemers ontvangen een gratis lunchpakket en een herinnering op de Dag voor de Radioamateur.

Voor deelname aanmelden bij:
Jos Disselhorst, PA3ACJ, email: pa3acj@veron.nl

De uiterste aanmelddatum is 15 september 2019.

Geef aan met hoeveel personen u deelneemt en voeg een korte beschrijving van het zelfbouwproject toe. Iedere aanmelder ontvangt van Jos de nodige informatie. Verdere informatie kunt u vinden op https://dvdra.veron.nl en op de VERON-website.

Wij hopen weer op een enthousiaste deelname aan de zelfbouw tentoonstelling op de Dag voor de Radioamateur op zaterdag 2 november 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. Wij rekenen op uw hulp.

Namens de VERON evenementencommissie,

Rene Plug (PA3ECL)
Voorzitter.a.i.

Winter YOTA

Dit jaar, midden in december, is het tijd voor Winter-YOTA. Een lang weekend, voor jongeren, in het teken van amateur radio. Wil je meer leren over radiozendamateurisme? Heb je net je radio licentie gehaald of ben je nog aan het leren? Of ben je al een aantal jaar actief? Dan ben je van harte welkom om deel te nemen aan dit unieke evenement wat vol staat met radio activiteiten en vooral veel plezier!

Wie?

Ben je tussen de 16 en 25 jaar en geïnteresseerd in amateur radio? Dan ben jij de deelnemer die we zoeken. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een radiolicentie om deel te nemen. We vragen wel dat je lid bent van een IARU vereniging, in Nederland is dit de VERON.

Wanneer?

Aankomst: donderdag 12 december na 15:00 uur

Vertrek: zondag 15 december na het ontbijt

Mocht het niet lukken om alle dagen aanwezig te zijn vanwege school, dan is dit geen probleem. Wij hebben liever dat je een gedeelte van het programma meedoet, dan dat je helemaal niet komt. Mocht je niet volledig kunnen deelnemen, stuur dan tijdens opgave een email naar winteryota@ham-yota.com Heb je een bewijs van opgave nodig om hiervoor vrij te krijgen van school, stuur een email, wij helpen je graag verder.

Waar?

In het bosgebied bij Oosterhout (Noord-Brabant), staat het Schiedams Schoolbuitenhuis. In dit kampgebouw hebben we slaapplaatsen voor alle deelnemers en zullen de activiteiten plaatsvinden.

Winter YOTA Programma

Op het moment wordt er nog hard gewerkt aan de invulling van het programma. We kunnen al wel verklappen dat het hele evenement in het teken staat van workshops en activiteiten rond amateur radio. De locatie bevindt zich midden in de natuur, we zullen actief zijn met spellen in het bos.
De maand december staat in het teken van December YOTA maand. Dit houdt in dat de hele maand jongeren roepnamen met YOTA in suffix zullen activeren. Hier doen wij aan mee, met de roepnaam PA6YOTA.

Kortom, je hoeft je niet te vervelen, naast het programma zorgen we voor ontbijt, lunch en avondeten en daarbuiten zullen we vooral veel plezier met elkaar hebben. Mocht het weer het toelaten, dan staat er sowieso een winter-kampvuuravond op het programma.

Kosten?

Het grootste deel van het evenement wordt gesponsord door IARU R1 en het VERON fonds. We vragen aan alle deelnemers een bijdrage van €25.

Hiermee wordt de accommodatie, 3 maaltijden per dag en alle activiteiten vergoed.

Aanmelden voor de Winter YOTA

Via deze link kan je je registreren voor dit evenement. Er is een limiet aan het aantal plaatsen. Wanneer we de deelnemers vastleggen, krijg je een email met de informatie of je wel of niet kan deelnemen aan dit evenement.

Wanneer je je registreert schrijf je je automatisch in voor de nieuwsbrief.

Heb je nog vragen of wil je meer info? Stuur dan een mail naar winteryota@ham-yota.com

Afdelingsbijeenkomsten 2019

Het programma voor de komende maanden ziet er als volgt uit:

  • 12 maart: Presentatie over DX op HF door Evert Bakker – PA2KW. LET OP: wegens de Carnaval verplaatst naar de tweede dinsdag van de maand!
  • 2 april: Beandeling VR-voorstellen / Demo Oscar 100
  • 7 mei: Lezing over Low Band antennes door Wil van der Laken- PA0BWL
  • 4 juni: EMC presentatie door André Canrinus – PA3FIS
  • 2 juli  Onderling QSO
  • 6 augustus: Geen bijeenkomst
  • 3 september: Onderling QSO / korte presentatie DMR Bredase repeaters
  • 1 oktober: Meet- en afregelavond
  • 5 november: Onderling QSO
  • 3 december: Kerstbingo

Velddagweekend 2018

De velddag wordt gehouden in het weekend van 1 en 2 september. De locatie is het SBS3-terrein aan de Strijpenseweg 3 in Prinsenbeek.

De afdeling verzorgt geen BBQ, deze moeten deelnemers zelf regelen. De afdeling zorgt eenmalig voor bier, wijn en limonade. Op is op.

Mobiele masten zijn toegestaan, maar dit moet wel bij de organisatie aangemeld worden. Deze masten dienen i.v.m. de veiligheid achter op het terrein geplaatst te worden.

Het betreden van het velddagterrein is op eigen risico.

Dinsdag 3 juli; verkoopavond

Dinsdag 3 juli is de laatste afdelingsbijeenkomst voor de zomer. Deze keer houden wij een verkoopavond en onderling QSO.

Als jullie van plan zijn shack, garage of berging op te ruimen, dan heb je nu de kans je overtollige radio/zendapparatuur, meetinstrumenten, gereedschappen en onderdelen te verkopen en/of ruilen. Zaken die je zelf niet meer nodig hebt, kunnen mede-amateurs vaak goed gebruiken.

Verder wordt het op prijs gesteld als jullie nieuw aangeschafte apparatuur of bouwprojecten(tjes) demonstreren.

Afdelingsbijeenkomst dinsdag 1 mei

Voor de afdelingsbijeenkomst op dinsdag 1 mei hebben wij een meet- en afregelavond gepland.

Op deze avond worden jullie in de gelegenheid gesteld om jullie bouwsels en ook andere zend- en ontvangapparatuur en antennes laten testen en beoordelen. Ook kunnen jullie terecht voor advies omtrent bouw en verbouw van apparaten. Mogelijk is er ook een analyzer aanwezig waarmee o.a. DMR en D-Star zend- en ontvang apparatuur getest kan worden.

Heeft u een apparaat met een afwijkende aansluiting of spanningsvoorziening, geef dit vooraf aan of breng zelf een verloop-adapter hiervoor naar een gangbare norm, zoals BNC, N, SMA, SO259, 7/16, mee.

Graag tot dinsdagavond 20.00 uur in de Dorpsherberg te Teteringen!

VERON

Afdelingsbijeenkomst dinsdag 5 september

Op dinsdag 5 september a.s. zijn jullie weer van harte welkom op de afdelingsbijeenkomst van VERON Afdeling Breda.

De onderwerpen van deze avond zijn:

  • Nabespreken velddagweekend 2 en 3 september.
  • Brainstormen over de 39e ballonvossenjacht die op zondag 10 september gehouden wordt. Ook in de Electron van september werd e.e.a. toegelicht.
  • Rien PA0TRT geeft een demo/lezing over antenneanalysers en wat de toepassingen hiervan zijn.

Graag tot dinsdag om 20.00 in de Dorpsherberg te Teteringen.

73, het bestuur van de afdeling Breda

 

 

 

 

 

 

QSL-bureau aanwezig tijdens velddagweekend

Tijdens het velddagweekend in Prinsenbeek is ook Louis PA2LP aanwezig met het QSL bureau.
Heb je geen gelegenheid om in september naar de verenigingsavond te komen of wil je gewoon eerder je kaarten ophalen en afgeven, Louis heeft de kaartenbak zaterdag en zondag bij!