Handgemaakte seinsleutel

Presentatie van seinsleutels

Op de afdelingsbijeenkomst van 4 februari 2020 was er naast de jaarlijkse Huishoudelijke Vergadering gelegenheid voor presentatie van diverse meegebrachte seinsleutels. Zelf proberen was natuurlijk ook de bedoeling. Er was heel veel ‘CQ CQ  de …’ te horen die avond. Het initiatief hiervoor is gedaan door Patrick PA3SKY. Hij heeft zich het afgelopen jaar gestort op het leren van het morseschrift en is er erg enthousiast over geworden. Behalve Patrick heeft ook Henk PE0SSB diverse seinsleutels meegenomen en van de verzameling wat foto’s en een videofilmpje gemaakt. Ook anderen brachten seinsleutels mee maar de collectie kan een volgend keer zomaar twee keer zo groot worden! Wellicht is het voor sommigen een inspiratie geweest om CW opnieuw op te pakken of het te gaan leren.

Enthousiaste Patrick schreef mij daags erna:

Goh wat was dat een gezellig avondje daar bij het biljart zeg. Ik heb er enorm van genoten. Vooral van die (ex) marine telegrafist uit Rotterdam die weer geïnfecteerd werd met de hobby en nog steeds kon seinen. Kijk, daar doe je het toch voor!

Ook van die zendamateur (naam vergeten) die woonachtig is in de Filipijnen, bleef maar terugkomen en zeggen hoe goed mijn NATO Marconi sleutel wel was, haha.


CW is super super super leuk, na thuiskomst nog twee gezellige babbel-qso’s gemaakt met de KX3 en de Amplidan seinsleutel (mijn favoriet). Henk PE0SSB maakte een filmpje terwijl ik met de Amplidan aan het seinen was.”

73 de PA3SKY

⇒ Kort filmpje van de Amplidan ‘straight key’: https://youtu.be/gPavYsu6Uj8