NL-Overheid bij bericht over geen minimum leeftijd meer voor N- en F-registratie

Geen minimum leeftijd meer voor N- en F-registratie

17 juni 2021

Geweldig nieuws vandaag, het voorstel wat VERON Breda in 2018 heeft voorgedragen bij de VR met betrekking tot het afschaffen van de minimumleeftijd voor de N- en F-registratie is vandaag vermeld in de Staatscourant.” schreef Lisa, PA2LS gisteren in een e-mailbericht.

Een belangrijke zet om meer jonge zendamateurs actief te krijgen, begint met de mogelijkheid voor deze groep om  überhaupt een licentie te kunnen behalen. Tot vandaag was de minimum leeftijd voor de N-registratie 12 jaar en voor de F-registratie 14 jaar. Vanmorgen is in de Staatscourant gepubliceerd dat de minimum leeftijd voor beide registraties is te komen vervallen.

Dit is geweldig nieuws voor de jeugd. Het laat ook zien dat het mogelijk is voor leden van de VERON om voorstellen aan te dragen. Die voorstellen kunnen vervolgens veranderingen met zich meebrengen.

Een aantal jaar geleden schreef Lisa, PA2LS, lid VERON A07 Breda dit voorstel voor de VERON Verenigingsraad. Na het finetunen met meerdere leden van de afdeling, komt dit tot een voorstel. Het krijgt op 6 maart 2018 tijdens een van de gezellige Bredase afdelingsavonden de volledige steun.

Tijdens de VR 2018 is dit voorstel voorgedragen door VERON A07 en door de VR aangenomen. De VERON heeft dit vervolgens meegenomen in overleg met het Agentschap Telecom. Drie jaar later is de wijziging in de ‘Regeling gebruik van frequentieruimte met meldingsplicht 2015, Artikel 4, tweede lid‘ een feit.

Vanaf 17 juni 2021 is er dus geen minimum leeftijd meer voor N- en F-registratie!

Meer informatie

Sterrenwacht Tivoli

Sterrenwacht Tivoli, een afdelingsbezoek

Op zaterdag 23 november 2019 hebben leden van VERON afdeling A07 Breda een bezoek gebracht aan Sterrenwacht Tivoli in Oudenbosch. Voorzitter van de afdeling, Wim van Aard PA0VAM doet verslag van dat bezoek. Programma van de dag 10.30 uur Ontvangst met koffie. 11.00 uur Rondleiding gebouw door Frank. 12.15 uur Lunch. 13.15 uur Rondleiding door […]

Radio met frequentie van de afdelingsronde

Zondagse radioronde PI4BRD door Arie – PD7AVR

Wegens gebrek aan belangstelling heeft Arie – PD7AVR aangegeven te stoppen met deze ronde van PI4BRD op zondagavond. Vanaf 1 januari 2019 zijn er dus geen rondes meer van/voor/door A07 op 145.650 MHz.

Mocht iemand belangstelling hebben om dat toch weer te activeren dan graag een berichtje naar het bestuur.

Archief rondebulletins

Afdelingsbijeenkomsten 2019

Het programma voor de komende maanden ziet er als volgt uit:

  • 12 maart: Presentatie over DX op HF door Evert Bakker – PA2KW. LET OP: wegens de Carnaval verplaatst naar de tweede dinsdag van de maand!
  • 2 april: Beandeling VR-voorstellen / Demo Oscar 100
  • 7 mei: Lezing over Low Band antennes door Wil van der Laken- PA0BWL
  • 4 juni: EMC presentatie door André Canrinus – PA3FIS
  • 2 juli  Onderling QSO
  • 6 augustus: Geen bijeenkomst
  • 3 september: Onderling QSO / korte presentatie DMR Bredase repeaters
  • 1 oktober: Meet- en afregelavond
  • 5 november: Onderling QSO
  • 3 december: Kerstbingo
VERON

Bestuurswisseling

Op dinsdag 5 februari 2019 heeft de jaarlijkse Huishoudelijke Vergadering van afdeling A07 plaatsgevonden waar statutair een deel van het bestuur aftreed en zich wel of niet herkiesbaar stelt.

Penningmeester Kees Leenders, PE1KL is herkozen, hij vervolgt zijn functie als penningmeester.
Michel Bus, PA1BUS had enige tijd geleden al aangegeven niet herkiesbaar te zijn. Invulling van die vacature bleek een lastige zaak maar toch heeft zich een kandidaat gemeld. Met unanieme instemming van de aanwezige leden is Carel Mulder, PA0CMU gekozen als bestuurslid en gaat hij de rol van secretaris vervullen.

Bekijk de het overzicht met alle bestuursleden op de pagina Bestuur.